Protecție împotriva exploziilor în Zonele Ex

Zonele Ex sunt zone în care se găsesc substanțe (gaz sau praf) care, în anumite concentrații și în amestec cu un gaz oxidant (aer), în prezența unei surse de aprindere (scântei, arc electric, căldura etc.), pot iniția un proces de ardere care se poate extinde rapid pe întregul amestec, provocând o explozie.

Echipamentele și sistemele de protecție destinate utilizării în astfel de atmosfere potențial explozive trebuie proiectate cu o perspectivă integrată asupra securității împotriva exploziilor.

SC Termoprot SRL are experiență în proiectarea, execuția și punerea în funcțiune a instalațiilor destinate detectării riscurilor de aprindere sau formare a amestecului exploziv în zonele clasificate Ex din diverse tipuri de facilități industriale, cum ar fi depozite de carburanți, depozite de substanțe inflamabile, silozuri, fabrici de ciment, fabrici de făină, fabrici de zahăr, fabrici de prelucrare a lemnului etc.

Pentru proiecte de instalații de stingere incendii trimiteți cererea dvs. scrisă, împreună cu documentația aferentă proiectului pe adresa de e-mail contact@termoprot.ro , iar unul din experții noștri vor da curs solicitării în cel mai scurt timp posibil.