Importanța Instalațiilor de Stingere

Incendiile pot avea consecințe devastatoare,  iar unul dintre motivele principale pentru care este esențial să optăm pentru o instalație de stingere incendii constă în primul rând în protejarea vieții umane, dar și a bunurilor, a proprietăților pe care le deținem, deoarece daunele cauzate de incendii pot fi extrem de costisitoare. 

Securitatea împotriva incendiilor nu este doar o necesitate, ci și o responsabilitate pe care fiecare proprietar sau administrator de clădire trebuie să o îndeplinească.

Dezvoltarea tehnologică în ultimele decenii a permis crearea de sisteme destinate prevenirii și combaterii incendiilor. Astfel,  instalațiile de stingere incendii la momentul actual pot detecta si stinge focul înainte ca acesta sa provoace daune semnificative.

Soluțiile moderne pentru prevenirea și combaterea incendiilor cuprind un spectru larg de instalații și echipamente, fiecare componentă având un rol vital, prin urmare este crucial să fim pregătiți în fața unei calamități.

Având o experiență în domeniul securității împotriva incendiilor de mai bine de 25 de ani, suntem autorizați în proiectarea, execuția, punerea în funcțiune, mentenanța și verificarea periodică a tuturor instalațiilor de stingere a incendiilor. 

De-a lungul timpului, compania noastră a implementat numeroase proiecte în  diverse domenii,  la standarde care corespund normelor și cerințelor UE. 

Astfel, am realizat o varietate de instalații de stingere incendii, printre care enumerăm : instalații de stingere incendii cu apă și spumă, instalații de stingere incendii cu ceață de apă (watermist), instalații de stingere incendii cu gaze inerte instalații de stingere incendii cu CO2, instalații de stingere incendii cu agenți curați, instalații de stingere cu pulbere, instalații de stingere cu aerosoli, instalații de stingere incendii cu Wet Chemical (Bucătarii profesionale).

Din categoria instalații de stingere cu apă și spumă, am conceput proiecte în special pentru clădirile cu suprafețe mari de protejat: depozite, centre comerciale, spatii de birouri, etc. Astfel, am proiectat, executat și pus în funcțiune:

Instalații de stingere cu gaze

  • Instalații de stingere incendii cu CO2 pentru: fabrici, depozite, transformatoare, stații și celule electrice, generatoare, spații de depozitare și/sau încărcare acumulatori (baterii), utilaje electrice, mașini cu comandă numerică.
  • Instalații de stingere incendii cu gaze inerte am executat pentru: spitale, în special în sălile de operații, camere tehnice etc ), muzee, biblioteci, centre culturale, galerii de arta mall-uri, transformatoare, generatoare, mașini cu acționare electrica, camere electrice, camere tehnice, camere de server, camere IT/telecom, laboratoare, camere curate, arhive, echipamente speciale, mașini CNC. Acest tip de instalație reprezintă o alternativa eficientă de stingere în zonele în care utilizarea agenților tradiționali, cum ar fi apa, vor genera pierderi materiale dezastruoase. Din categoria gazelor ca si produse folosite in instalațiile concepute enumerăm: PROINERT ( IG 55 ) (ARGONITE) / PROINERT ( IG 541 ) (INERGEN) / PROINERT ARGON ( IG 01 ) (Oxeo) / PROINERT AZOT (NITROGEN) (INEREX) (IG 100).
  • Instalații de stingere incendii cu agenți curați
    Acest tip de instalații este ideal de folosit pentru spații în care funcționarea continuă a echipamentelor de mare valoare este esențiala precum și în medii unde obiectele de valoare nu trebuie sa fie deteriorate în urma procesului de stingere. Astfel, am executat instalații pentru centre de comunicații (Data Center), camere de comandă, precum și pentru biblioteci, centre culturale, galerii de arta, arhive electronice, arhive fizice, containere tehnice, facilitați de producție, muzee etc.

Avantaje:

  • Agentul se descarcă și stinge incendiul în timp de maxim 10 secunde;
  • Stingere incendii din Clasele A, B, C si A+;
  • Se vaporizează rapid in gaz la descărcare;
  • Inodor, incolor, non-coroziv si nu conduce curentul electric;
  • Nu este toxic (la o concentrație necesară de stingere a incendiului (4,0%<C< 7,2%) nu apar efecte adverse observabile asupra organismul uman (concentrația de oxigen scade nesemnificativ, de la 21% la 20.2%, astfel neexistând pericol pentru persoane);
  • Nu lasă reziduuri, timp și costuri minime de curățare după incendiu;
  • Datorită, structurii sale moleculare speciale, care nu conține nici brom, nici clor, acest agent de stingere nu are efect distructiv asupra stratului de ozon; Poate fi folosit în siguranță pe echipamente aflate sub tensiune, ajutând la  asigurarea continuității operațiilor în timpul stingerii.

Pentru proiecte de instalații de stingere incendii trimiteți cererea dvs. scrisă, împreună cu documentația aferentă proiectului pe adresa de e-mail contact@termoprot.ro , iar unul din experții noștri vor da curs solicitării în cel mai scurt timp posibil.